Известие

Collapse
No announcement yet.

Педал на газта със собствено мнение...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Педал на газта със собствено мнение...

Та, за какво иде реч. Преди няколко дена почна да ми премигва лампичката наподобяваща дюза впръскваща нещо а днес забелязах че след като натисна педала на газта с около 1 см на доло и го задържа така колата мени обороти сама ?!?!?!?! и това само ако свети лампичката, другият момент е че след като карам и съм на същото положение с педала на около 1 см натиснат, което е сравнително малко а оборотите са около 1500 светва лампичката и колата започва да прекъсва подаваики газ лампата огасва и всичко се нормализира...
    ПП, когато е студена и рязко и подам газ НЕ забива предницата
    Ясно ми е че най добре диагностика но все пак да си питам някои да е имал подобен проблем ?!?
    Lexus Is200
    Honda CBR 600 F4i

Почисти си моторчето за празния ход.
    --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
    sigpic

Comment

Чистих го но резултат никакъв...
      Lexus Is200
      Honda CBR 600 F4i

Comment

Аз имах същия проблем но при мен беше по-сериозно.
        Като я закарах в сервиза на Фиат и я закачиха се оказа,че проблема е в датчика на газта.Но добре,че се разминах само в запояването на една жичка,а не със сменянето на датчика.
        Alfa Romeo 145 1.9JTD

Comment

За начало, май трябва да започнеш с почистване и адаптация на дроселовата клапа. Все пак това се прави най-лесно от някой дето има диагностична апаратура... Ако има нещо нередно то ще си покаже на диагностиката.

Чистих го но резултат никакъв...
          Кое точно си изчистил?
          Дано не съм се заблудил, ама нали говориш за ГТВ-то дето е с Мотроник 1.5.5. ?

Ако искаш, мога да помогна с нещо. Гледам сме почти комшии...
          Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 23:17.
          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Дроселовата клапа чистих но с подръчни материали, МПХ и него по същият начин но поне го свалихме
            Lexus Is200
            Honda CBR 600 F4i

Comment

Ами следващата стъпка е адаптация...
              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

това и ще направя, само да видя къде ще я карам че вчера ходих и на оня му се беше скапал софтуера за бош-овци
                Lexus Is200
                Honda CBR 600 F4i

Comment

Working...
                X